Konst på Buhres

 Buhres på Kivik är beläget i hjärtat av Kivik och är en plats där konst, kultur och gastronomi möts på ett unikt sätt.

Under det kommande året kommer flera spännande konstnärer att ställa ut på Buhres. Här informeras det om konstnärer, datum, tider och annat bra att veta!

Louise Carlsson 15/5-15/7

Louise är en konstnär från Skåne som arbetar med abstrakt konst med inslag av figurativt, huvudsakligen målat i akryl. Hennes verk inspireras ofta av naturen.

”Naturen är differentierad och tillåtande – på bild med min målning ”Haväng”. Har du varit där? Det ligger ett stenkast härifrån!”

”Jag ger mina målningar så pass mycket tid att våra roller skiftar. Från att jag har berättat för mina målningar vad de är tills de berättar något nytt för mig.”

Utställning är ett urval, se mer från hennes ateljé på Facebook och Instagram @Art&Louise. För kontakt, maila artandlouise1@gmail.com.

Henriette Ellberg 17/7-31/8

”Längtan till naturen…

Det finns många natursköna platser på ”Mitt Österlen”, som ger mig kraft och positiv energi. Jag kallar dem Jordiska Paradis. Ofta är det platser jag besökt redan som barn eller som betytt mycket för mig genom åren och som jag därför besökt många gånger också senare i livet.

Det också här jag får inspiration och finner motiv i mitt fotograferande och som du ser en del av på de utställningar jag deltar på med min fotokonst…”

Vill ni läsa mer om Henriettes fotograferande är ni välkomna att besöka hennes webbsida HÄR.

Ulla Kristina Eriksson 4/9-30/11

Ulla Kristina Eriksson är landskapsmålare och avbildar vår vackra natur. Motiven är hämtade från Österlen och då speciellt från Kivik och Hanöbukten. Tekniken är oftast olja och akryl men ibland även akvarell och akvarellkollage.