Buhres matfilosofi

Lakritstonerna sjunger i munnen

För oss är sillinläggningar ett hantverk. Ett hantverk med anor. Nya recept har utvecklats och andra bevarats med noggrannhet genom åren. Flera av våra trogna kunder har funnit sina favoriter och vill endast ha just dessa till årets högtider eller som stående inslag till helgens S.O.S därhemma. 

Massor av fänkålsdillvippor

Vår rökmästare och inläggningsexpert Jörgen Nordahl har tagit fram en fantastiskt läcker sill. Självklart gör han det inte heller enkelt för oss, utan sillen ska dras för hand, som när man gör en klassisk brantevikssill. Men denna inläggning har förärats med toner av lakrits genom fänkål och anis. För att få till den tydliga smaken har vi plockat just fänkålens gröna och smakrika dill, och det har gått åt massor av små färska fänkålsdillvippor för att sätta den rätta tonen. Själva är vi helt betagna av den här sillupplevelsen vars lakritstoner fullständigt sjunger i munnen. Det är ”not so silly”!

Plockmat för tapasälskare

För alla tapasälskare vill vi tipsa om plockmat som finns i butiken. Här finns små delikata cheesecakes, smakrika västerbottensostpajer, färska räkor och Kiviksröra. Då och då ordnar dessutom vår rökmästare naggande goda små laxnuggets. Våra nuggets har både sältan och stinget som gör dem till perfekta plockmaten.

Det och mycket annat gott finns i butiken – och kall Sillapilsner som finns även som alkoholfri variant.

Kom och plocka!