Claes Grännsjö

Vi hade äran att välkomna stjärnkocken Claes Grännsjö till Buhres på Kivik

Claes har de senaste tiden varit med och öppnat upp nya restauranger för Frantzen runt om i världen. I både Bangkok och på Harrods i London har han haft en ledande roll för dessa restaurangetableringar i absolut världsklass. Claes ledde också arbetet när Göteborgskrogen Kock&Vin fick sin första Guide Michelinstjärna. Därefter gick flytten till Stockholm och uppstart av egna krogen Nook.

Claes är en sådan kock som visar att kunskap, kvalitet och ödmjukhet varar längst. Vi fick smaka på 4 fantastiska snacks och sedan en meny av högsta internationella klass. Med hjärtat i de värmländska rötterna och inspiration från både det asiatiska och skandinaviska köket hade de alla stilrena, unika smaker – Claes signum.

Meny

Löjrom - rökt grädde

Nordisk ceviche

Blodpudding - forellrom

Ostron nouc-cham

Hamachi - yuzu - aromatiska örter

Oxtartar - grillad svamp - oxmärg

Hjort - rökt rotselleri - flowersprouts

Ängsyrasorbet – mandel – shiso - glasrabarber