Om oss

Med kärlek till havet

Buhres ligger i det pittoreska Kivik, precis intill havet på det magiskt vackra Österlen i Skåne. Generationer av fiskares kunskap om det havet kan erbjuda speglas i vårt mathantverk, och vår filosofi tar avstamp i platsen och historien där Buhres öppnade för snart fyra decennier sedan och sålde färsk fisk till gäster och människorna i byn.

Träffpunkt med matglädje

Idag är Buhres på Kivik en gastronomisk träffpunkt. Matglädje. Tradition. Gemenskap. Här kan du njuta av det bästa som havet har att erbjuda i en rofylld och betagande vacker miljö. Vi tillagar våra råvaror på ett modernt vis, men hantverkskunnandet och traditioner är självklarheter och vi värnar om matkulturarvet i vår region.

Familjedrivet

Buhres på Kivik startades upp 1984 och har sedan 2016 varit med i den familjedrivna koncernen Lagnell Group. I koncernen finner vi även Laxbutikerna, Glasscaféet och Lilla Laxen.

Hemliga recept på godaste sillen

Butiken är en av Sveriges mest välsorterade fisk- och delikatessbutiker. Här finns allt från egna sillinläggningar efter hemliga recept, till exotiska fiskar, ostron, hummer, såser, pajer, smörgåstårtor och delikatesser från det egna köket.

Rökeri med fingertoppskänsla

I vårt småskaliga rökeri röks varsamt fisk och skaldjur. Allt tillreds på plats. Vår berömda rökta lax röker vi med en väl avvägd spånblandning. Rökning är en gammal konserveringsmetod och för oss är det självklart att röka på ett traditionsenligt sätt. Den vedeldade metoden kräver kompetens och fingertoppskänsla hos rökmästaren, och ger en unik, nyanserad smak, yta och vacker färg på fisken.

Luckan

Sommartid öppnar vi upp Luckan, eller ”Sillaluckan”, där vi serverar vår egen tolkning av nordisk snabbmat. Goda och okomplicerade rätter. Sillaluckan är en folklig mötesplats för en lunch eller enkel måltid. Varje år kommer omkring 50.000 matglada och hungriga människor, både Kiviksborna själva och turister från såväl Sverige som grannländer och mer avlägsna platser från jordens alla hörn hit för att smörja kråset.

I all enkelhet

Ibland bjuder vi in till matevenemang för finsmakare som vill uppleva matglädje i all enkelhet. Vi tar världen till vårt kök och ser gäster trivas och mötas, ta en bit mat, prova ostron på terrassen i solen, känna pulsen i ett kockgästspel eller träffa släkt och vänner över en storstilad julbuffé från havet när Kiviks hamn står i frostig vinterskrud.